Νίκος Χορταρέας: Ένας μοναχός… αστρολόγος

Ο Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να κάνει στροφή στη ζωή του και από αστρολόγος να ενταχθεί στη Mητρόπολη Λαγκαδά ως μοναχός

Ο Νίκος Χορταρέας φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αντέξει το θάνατο της μητέρας του και αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό. Ο γνωστός αστρολόγος προετοιμάζεται να χειροτονηθεί ιερομόναχος μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τα μέσα Αυγούστου στην ιερά Μητρόπολη Σύρου, ως πατέρας Κυπριανός. Ο ίδιος, πλέον, θέλει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα, βρίσκεται σε μία εκκλησία στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης επιβεβαίωσε τη χειροτονία, μιλώντας στο εκκλησιαστικό ιστότοπο ekklisiaonline.gr: «Δεν δικαιολογείται έκπληξη διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητικών δυνάμεων. Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους. Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου. Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια».

Το 2014, ο γνωστός αστρολόγος είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή ύψους 710.000 ευρώ, τα οποία είχε παραλείψει να δηλώσει. «Είναι γεγονός. Άνοιξαν τους λογαριασμούς, βρήκαν καταθέσεις από το 2006 μέχρι τώρα, όχι χρήματα. Οι καταθέσεις είναι τιμολογημένες, είναι από το ’90 που δούλευα στα κανάλια και μου ζήτησαν να τους πάω τα παραστατικά», είπε το τηλεμέντιουμ. «Βρήκαν κάποιες καταθέσεις, οι οποίες είναι δικαιολογημένες. Το ποσό δεν είναι 710.000, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον άλλον. Εξάλλου, δεν είπαν όνομα και εγώ δεν έχω ούτε να φοβηθώ τίποτα, ούτε να αποδείξω κάτι», συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι καταθέσεις του προέρχονται από διάφορες εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε εδώ και 10 χρόνια, αλλά και τα απαραίτητα παραστατικά έχουν κατατεθεί στην Εφορεία.

Πέρα από την Αστρολογία και τη Μαντική, ένας άλλος τομέας στον οποίο δραστηριοποιήθηκε ο Νίκος Χορταρέας ήταν το τραγούδι. Μάλιστα, έχει βγάλει και δικό του άλμπουμ. Το 2011, θα πρέπει να ήταν το «σημείο μηδέν» για το γνωστό μέντιουμ, καθώς δεν κατέβαλλε τη δόση για την πανάκριβη κόκκινη Ferrari που είχε αγοράσει έναν χρόνο πριν, με αποτέλεσμα η εταιρεία να του την κατάσχει. Την ίδια χρονιά μάλιστα σταμάτησε και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και αποτραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη. Λίγο καιρό αργότερα, ο Χορταρέας επανεμφανίστηκε σε καφετερίες της επαρχίας και της Κυψέλης, όπου σύμφωνα με τις αφίσες έλεγε το μέλλον στους θαμώνες χωρίς επιβάρυνση. Τον Μάιο του 2016, η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε στη Λεμεσό τον Έλληνα μελλοντολόγο-μέντιουμ για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Αφού ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερος για να κληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στο Δικαστήριο. Ο Νίκος Χορταρέας φέρεται να ψάρευε πελάτες από τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε στην Κύπρο, αλλά και σε γνωστή καφετερία της Λεμεσού. Η πρώτη επίσκεψη είχε κόστος 50 ευρώ και στη συνέχεια ζητούσε μεγάλα ποσά για να αποκαλύψει δήθεν σε γυναίκες τις εξωσυζυγικές σχέσεις των ανδρών τους, αλλά και τα ονόματα γυναικών που δήθεν τους πολιορκούσαν. Η δράση του Χορταρέα βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας μέχρι που τον επισκέφθηκε μία γυναίκα αστυνομικός που εμφανίστηκε ως πελάτισσα. Της ανέφερε πως ο σύζυγός της έχει εξωσυζυγική σχέση, αλλά για να την βοηθήσει ζήτησε 2.000 ευρώ, ώστε να ετοιμάσει σχετικά βότανα και να «εκδιώξει» την ερωμένη (η γυναίκα δεν ήταν καν παντρεμένη). Τη στιγμή που ο Νίκος Χορταρέας ζητούσε τα χρήματα, εισήλθαν στο δωμάτιο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Πλέον τα έχει αφήσει όλα αυτά πίσω του και ξεκινά μία νέα ζωή κοντά στον Θεό.

Τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε εκπομπές αστρολογίας μέσα από τη συχνότητα του Plus TV. Ο ίδιος, τους τελευταίους μήνες ζήτησε προσωρινό τερματισμό της συνεργασίας του χωρίς να αποκαλύψει στη διεύθυνση του σταθμού τους λόγους της απόφασής του αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του. Μάλιστα, η αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση έγινε λόγος έντονου σχολιασμού από τους συναδέλφους του. Αστειευόμενοι, λόγω της γενειάδας του τον ρωτούσαν συνεχώς αν ήθελε να γίνει ιερέας. Ο ίδιος όμως δεν αποκάλυπτε τις προθέσεις του, μέχρι που έγιναν γνωστές από τα social media.

Πηγή