Κων. Πετρίδης: Αποκαλύπτει την Πέμπτη τις συγχωνεύσεις Δήμων

Τι "μέλλει γένεσθαι" στην επαρχία Αμμοχώστου.

Λίγες μέρες πριν τη μετακίνηση του στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναμένεται σε συνέντευξη τύπου να παρουσιάσει την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως έχει διαμορφωθεί μετά από σειρά διαβουλεύσεων, για να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, (Κεντρικά Γραφεία), Οδός Κινύρα 5 – 6, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Υπουργός θα κάνει εκτενή αναφορά στις συγχωνεύσεις Δήμων και Κοινοτήτων όπως διαμορφώθηκαν από τις διαβουλεύσεις που έγιναν.

To βασικό σενάριο για την επ. Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την τεχνοοικονομική μελέτη, τα περισσότερα πλεονεκτήματα εξασφαλίζονται από τη δημιουργία ενός μόνο δήμου στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αποτελουμένου από τους τέσσερις υφιστάμενους Δήμους, Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας. Ένα τέτοιο σχήμα θα επιτύγχανε, σύμφωνα με τη μελέτη, ετήσιες εξοικονομήσεις περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ και θα είχε εξασφαλισμένη την οικονομική του βιωσιμότητα, κυρίως χάρη στην τουριστική ανάπτυξη σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα.

Όταν δε μετά την παράδοση της μελέτης στο ΥΠΕΣ προέκυψε το ενδιαφέρον των πέντε κοινοτήτων (Λιοπέτρι, Φρέναρος, Άχνα, Αυγόρου, Αχερίτου) να συστήσουν δήμο ή να συνενωθούν με δήμο/δήμους, το βασικό σενάριο της μελέτης επεκτάθηκε και κάλυψε και τις κοινότητες αυτές, ώστε όλες οι τοπικές αρχές στην ελεύθερη Αμμόχωστο να συστήσουν έναν και μοναδικό δήμο.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στην Famagusta News.

Τι να πει κανείς πέραν απο το γνωστό  «τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν» …κι εμείς αναμένουμε με αγωνία να μάθουμε τη συνέχεια.