“Ζητείται ελπίς…υπάρχει ελπίς!” Όταν στα έδρανα της βουλής βρίσκονται παιδιά.

Η παιδική φτώχια μέσα απο τα μάτια των παιδοβουλευτών μας!

Στις 20 Νοεμβρίου εορτάζεται η “Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού”, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το 1989.

Κατά την 30η επέτειο της Σύμβασης οι παιδοβουλευτές, τα δικά μας παιδιά, δήλωσαν παρών στην Βουλή των Αντιπροσώπων και ανέλυσαν το θέμα της Παιδικης Φτώχειας, καταγράφοντας διαπιστώσεις απο την κυπριακή πραγματικοτητα τις οποίες παρεδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής ως Έκθεση στην οποια συμπεριλαμβανονταν και οι εισηγήσεις των ιδιων των παιδιών για τη μείωση της Παιδικής Φτώχειας. Συντονιστής της κυπριακής παιδοβουλής, ο καθηγητής του Xenion Education κ. Γιάννης Κωνσταντίνου.

Απο το Λύκειο Παραλιμνίου παρευρέθηκαν οι οι παιδοβουλευτές Κάκια Ιωάννου, Ελένη Χατζηξενή, Γεωργιάνα Κουμή και απο το Xenion High School οι παιδοβουλευτές Ραφαέλλα Κωνσταντίνου, Γιώργος Κεφάλας, Άννα Μαργαρίτα Σπανάσιη και ως παρατηρητής ο Αντώνης Κωνσταντίνου.

Ας ελπίσουμε ότι οι εισηγήσεις των παιδιών για τα ίδια τα παιδιά θα λάβουν τη δέουσα προσοχή των ιθύνοντων θεσμικών αρχών, για ένα αισιόδοξο μέλλον!