Το υπαίθριο Αμφιθέατρο της Αγίας Νάπας είναι γεγονός!

Θα αποτελέσει το δυνατό χαρτί για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2030.

Το υπαίθριο αμφιθέατρο Αγίας Νάπας είναι γεγονός, εφόσον σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του Δήμαρχου Αγίας Νάπας στον προσωπικό του λογαριασμό στα ΜΚΔ, σήμερα κιόλας προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του μεγαλεπίβολου έργου. Ένα απο τα σημαντικότερα έργα υποδομής πολιτισμού στην επαρχία μας αλλά και στην Κύπρο γενικότερα.

Ο χώρος στον οποίο θα κατασκευαστεί το αμφιθέατρο προσφέρει πολλά φυσικά πλεονεκτήματα, καθώς έχει έντονη φυσική κλίση, είναι κοντά στο κέντρο της Αγίας Νάπας και την οικιστική ζώνη Κόκκινων και έχει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα.
Με την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου, οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν σε συνέργεια με κοινές βοηθητικές εγκαταστάσεις και υποδομές.

Με την καθιέρωση και καταξίωση των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο Δήμο Αγίας Νάπας (Ετήσιο Φεστιβάλ, Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Νεολαίας) αλλά και με την ανάγκη προσέλκυσης διεθνών εκδηλώσεων, η αναγκαιότητα ανέγερσης του είναι πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς είναι βασική προϋπόθεση προσέλκυσης πολιτιστικού τουρισμού. Με την άνοδο της ποιότητας και της μεγάλης επισκεψιμότητας των εκδηλώσεων του Δήμου, εξηγούν, εντάθηκε η ανάγκη για ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο που να τις φιλοξενεί.

Κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τέθηκε σε προτεραιότητα η αισθητική και η ποιότητα του χώρου, η αρμονική ένταξη στο περιβάλλον, η συνέργεια με την μελλοντική οικοδόμηση του Αθλητικού Κέντρου και η καθολική πρόσβαση του χώρου. Κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η πανοραμική θέα.

Το κτιριακό συγκρότημα θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις για αντίστοιχα κτίρια. Θα περιλαμβάνει αμφιθέατρο 2.200 θέσεων με υπαίθρια σκηνή, χώρο εκθέσεων, κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριάσεων, όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και καφετέρια με εντυπωσιακή θέα τόσο προς τη σκηνή όσο και προς τη θάλασσα.

Το αμφιθέατρο θα αποτελέσει ένα χώρο πολιτισμού όχι μόνο τοπικής σημασίας και θα ικανοποιήσει τη ζήτηση για ποιοτικούς χώρους τέλεσης εκδηλώσεων που λείπουν τόσο από την Επαρχία Αμμοχώστου αλλά και από ολόκληρη την Κύπρο. Θα είναι πολύτιμο στοιχείο για την υλοποίηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Δήμου με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τουρισμού και έχει προϋπολογισμό 3.8εκ ευρώ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο, η Αγία Νάπα δημιουργεί ακόμα ένα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2030.
«Είναι γνωστό ότι για να προσελκύσεις εκδηλώσεις ποιότητας και ιδιαίτερα διεθνούς επιπέδου πρέπει να διαθέτεις και χώρο να τις φιλοξενήσεις» σημείωσε ο κ. Καρούσος.

«Το νέο υπαίθριο αμφιθέατρο της Αγίας Νάπας, πρόσθεσε, θα αποτελέσει επίσης και σημείο αναφοράς, καθώς λόγω της μοναδικής θεάς του θα προσελκύει τουρίστες για να το θαυμάσουν. Η Αγία Νάπα, είπε τέλος ,στηρίζει τον πολιτισμό και τον τουρισμό, πραγματοποιώντας απαραίτητα έργα υποδομών, όπως το νέο αμφιθέατρο».

Οι Famagustars επικροτούν τέτοιου είδους ενέργειες που αφορούν στη δημιουργία θεματικών πάρκων και υποδομών υψηλού πολιτιστικού επιπέδου.

Σε συνέργεια με άλλα έργα που φιλοξενεί η Αγία Νάπα δημόσια αλλά και ιδιωτικά όπως: την Μαρίνα Αγίας Νάπας, το δορυφορικό Καζίνο, το Πάρκο Γλυπτικής, το σύγχρονο Αθλητικό Κεντρο, το πρώτο Υποβρύχειο Μουσείο της Μεσογείου, το Μουσείο Θάλασσα, το μεγαλύτερο Λούνα Παρκ της Κύπρου, το μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ευρώπη Waterpark, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι επισκέπτες θα έχουν κάθε λόγο να επισκέπτονται την Αγία Νάπα και οι ντόπιοι θα έχουν κάθε λόγο να περηφανεύονται για το πολιτιστικό τους γίγνεσθαι.