7 έξυπνοι τρόποι για ευχάριστη οσμή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Το να μυρίζουμε υπέροχα κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών είναι σημαντικό για δύο λόγους: πρώτον, για να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και άνεση εμείς οι ίδιοι και δεύτερον, για να δίνουμε καλή εντύπωση στους άλλους, αλλά και γιατί τους σεβόμαστε. Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να αποφύγουμε τη δυσάρεστη και υπερβολική εφίδρωση πέρα από το γνωστό αποσμητικό, …

Το να μυρίζουμε υπέροχα κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών είναι σημαντικό για δύο λόγους: πρώτον, για να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και άνεση εμείς οι ίδιοι και δεύτερον, για να δίνουμε καλή εντύπωση στους άλλους, αλλά και γιατί τους σεβόμαστε.

Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να αποφύγουμε τη δυσάρεστη και υπερβολική εφίδρωση πέρα από το γνωστό αποσμητικό, που χρειάζεται φυσικά να χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, όταν μπαίνει το καλοκαίρι, χρειάζεται να προτιμάμε τα υφάσματα εκείνα που δεν παγιδεύουν τη ζέστη και δεν δημιουργούν λεκέδες, αλλά απορροφούν την υγρασία.

Η ενυδατωμένη επιδερμίδα συγκρατεί τα αρώματα καλύτερα από την ξηρή επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα πριν βάλετε άρωμα ώστε να μείνει περισσότερο στο δέρμα σας.

Κανείς δεν θέλει να μυρίζουν τα παπούτσια του. Για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες οσμές, βάλτε baby powder ή μαγειρική σόδα στα παπούτσια σας. Η σκόνη βοηθά στην απορρόφηση των επιπλέον ελαίων και υγρασίας.

Τα στεγνά φακελάκια τσαγιών είναι εκπληκτικά για να απορροφούν τις έντονες οσμές. Βάλτε λίγα στην ντουλάπα σας, ακόμα και στα παπούτσια σας.

Αν έχετε βρει ένα συγκεκριμένο άρωμα που αγαπάτε, δοκιμάστε να το ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα αφρόλουτρο με άρωμα, και ύστερα μια αντίστοιχη λοσιόν σώματος, αποσμητικό και τέλος άρωμα.

Ο ιδρώτας δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα σας. Μπορεί να αφήσει δυσάρεστη οσμή και στα μαλλιά σας. Ψεκάστε το αγαπημένο σας άρωμα στη βούρτσα σας και ύστερα χτενιστείτε.

Προτιμήστε τα βαμβακερά και λινά υφάσματα, που απορροφούν τον ιδρώτα και δεν επιτρέπουν στα βακτήρια να τον μεταβολίσουν. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα, όπως τον πολυεστέρα και το νάιλον που παγιδεύουν θερμότητα.

Το εξυπνότερο κόλπο για να διαρκεί το αποσμητικό σας είναι να βάζετε το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο και μετά από κάθε σας ντους. Με αυτό τον τρόπο το αποσμητικό έχει όλο το χρόνο που χρειάζεται για να απορροφηθεί από την περιοχή και να δράση καταλλήλως.

Via