Προς απανταχού Θεατρόφιλους το ανάγνωσμα.

Έρχεται ο «Λορεντζάτσιο» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας.

Πρόκειται για ένα θεατρικό αριστούργημα του Αλφρέντ ντε Μυσσέ, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, το οποίο επιλέχθηκε για να ενσωματώσει το πολιτιστικό πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ «Κύπρια2019».

Θα έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε στον Δήμο Δερύνειας στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Είσοδος: €12 και €6 (μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές και συνταξιούχοι) (η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 χρονών)

Λίγα λόγια για το έργο:

Λορεντζάτσιο
Η δράση εξελίσσεται στη Φλωρεντία και τη Βενετία του 1537. Ο Φλωρεντινός πρίγκηπας, Λορέντζο των Μεδίκων, ένας νέος με μεγάλη μόρφωση, ονειρεύεται την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Φλωρεντία που έχει καταλυθεί από τον ξάδελφό του Αλέξανδρο των Μεδίκων. Ο μύθος του έργου βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, όπως αυτά περιγράφονται στο χρονικό της Αναγέννησης. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Νεκτάριος Θεοδώρου, Λουκάς Ζήκος, Φώτης Φωτίου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Κώστας Δημητρίου, Γιώργος Αναγιωτός, Χρύσανθος Χρυσάνθου και Κωνσταντίνος Δημητρίου.
Τετ 18 & Πεμ 19 Σεπ | Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία. / Κ 22 Σεπ | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. / Τρ 24 Σεπ | Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, ελ. επ. Αμμοχώστου, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

Το έργο έκανε πρεμιέρα τα 1896 στο Παρίσι, με τη θρυλική Γαλλίδα ηθοποιό Σάρα Μπερνάρ στο ρόλο του Λορέντζο. Το 1952 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ερμηνεία του ρόλου από άντρα ηθοποιό, τον Ζεράρ Φιλίπ, στο Εθνικό Λαϊκό Θέατρο της Γαλλίας. Έκτοτε ο «Λορεντζάτσιο» έχει ανέβει στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου από διάσημους σκηνοθέτες, όπως ο Φράνκο Τζεφιρέλι, ο Ότμαρ Κρέσκα, ο Ζωρζ Λαβοντάν. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο πριν από 55 χρόνια, σε σκηνοθεσία του Ζαν Τασσό, με ερμηνευτή τον Δημήτρη Χορν. Εξού και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης αφιερώνει την παράσταση στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη του Δημήτρη Χορν που πρώτος ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο στην Ελλάδα.

 

Famagustars